Magazine Fly Only #1 2017 | Gratistidningen om flugfiske

153 passionerade sidor med flugbindning, fiskereportage från Slovenien och gäddfiske på vanlig flugutrustning. Vi tittar närmare på kustlinor och tipsar inför havsöringssäsongen på Västkusten & bjuder på prylnyheter och annat smått och gott… Gratis förstås – varsågoda! ? (mer…)

Godis för vinterabborren

Sportfiskeföretaget Finlandia Uistin med sina varumärken Nils Master och Bete tillverkar även vertikalpirkar för vinterfisket. MMF tittar på 5 välgjorda modeller som är godis för abborren! ?? (mer…)

LAXCUP VÄTTERN | 25 år på trollingarenan

Laxcup Vättern med sina 25 år är en av Sveriges äldsta trollingtävlingar. Björn Blomqvist har varit på plats och bevakat alla Laxcup Vättern sedan starten 1991… Läs allt om tävlingen – inklusive utgången av 2016 års upplaga – i den här mycket intressanta artikeln om ett genuint stycke svensk sportfiskehistoria! ? (mer…)

NYA PRYLAR!

De senaste prylnyheterna inom fiskets underbara värld – håll tillgodo! (mer…)

CRAFT BEER – en hantverksrevolution! Av Daniel Bergman

Öl och flugfiske, har de något med varandra att göra? Inte nödvändigtvis. Ibland bör de inte ens ha med varandra att göra. Men för mig och garanterat många fler handlar flugfisket om en sorts livsnjutning, ett unnande att ha det riktigt jäkla gött och då ingår ofta bra käk och bra dryck i hela det paketet. Det blir en del av totalupplevelsen. (mer…)

Kustöring av Henrik Larsson

”Solen värmer i ansiktet, jag hör vatten som droppar och porlande rinner fram ur sprickor och över sten. Lukten av jord, hav, klippor och tång borrar sig in i näsan och fyller mig med ett stort välbehag.”

När man redan av de första raderna förstår att man kommer njuta av alla de följande sidorna i ett välskrivet fiskereportage – den känslan… (mer…)

245 cm hälleflundra på jigg | Se fajten på video!

Hur går det till att drilla, landa och återutsätta en hälleflundra på 245 cm och över 200 kilo?!? Tja, se själva… (mer…)

NYTT SVENSKT REKORD PÅ GÄDDA!

Det har stått sig ända sedan 1999, men nu i vår fick Sverige ett nytt rekord för spöfångad gädda. 21,07 kilo vägde den best som Fredrik Johansson från Enköping lyckades locka till hugg under en fisketur på Vättern. (mer…)

Statiskt bottenmete efter gädda

Statiskt bottenmete efter gädda är en metod som är både kul och effektiv!Hur gör man? Vad behöver man för utrustning? Vilka betesfiskar funkar? När passar metoden bäst? Allt detta och mycket mer berättar metesproffset Christian Svensson från Ensamvargens Fiske i senaste numret av MMF! (mer…)

Magazine Fly Only #1 – Premiär!

Läs premiärutgåvan av Magazine Fly Only med ”Äntligen kustöring” av Henrik Larsson, ”I huvudet på en fiskeguide” av Jerome Saunders, ”Skägget Bergman” – en intervju, artiklar av redaktör Cornelis Hollestein, senaste flugnytt, Björn Blomqvists ”Skater’s Waltz” & Daniel Bergmans läsvärda ”Öl – en hardcorerevolution”! (mer…)

Vårfräscha havsöringsbeten!

Magasin Mitt Fiske bjuder på 18 sidor med vårens hetaste havsöringsbeten – enjoy! (mer…)

Säg Berra, det räcker…

De som har minsta lilla hum om svensk sportfiskehistoria vet direkt att det är stockholmaren Bert “Berra” Mårdh som åsyftas. En herre som under fyra decennier rört om i de svenska fiskegrytorna med besked. Förutom som spöslitare av yppersta rang även som ytterst driftig redskapshandlare – läs andra delen här! (mer…)

Vinn biljetter till Sportfiskemässan!

Tävla med Magasin Mitt Fiske och vinn två biljetter till Sportfiskemässan i Stockholm 18-20 mars! (mer…)

Retur till Andörja!

Häng med på årets mest episka fiskeresa med Takida och Stiftelsen! Se vuxna män bli helt betagna, drilla sej och torsk så att armarna värker, njuta av en überfärsk sushibuffé och ha det riktigt jävla gött! 🙂 (mer…)

57″ MUSKIE PÅ FLUGA – Världsrekord!

När Robert Hawkins, som driver Bob Mitchell’s Fly Shop i Lake Elmo, fick det här hugget när han fiskade hem sin streamer en halvmeter under ytan hade han först ingen aning om hur stooor fisken var… (mer…)

Robbos superheta tips för abborre!

Du vet alla de där tipsen som man egentligen helst inte delar med sig av? Vi lyckades mjölka Robert ”Robbo” Jonsson på alla hemligheter om abborrfiske som han egentligen bara delat med sin son, ”grabbahalvan”, tidigare… (mer…)

Vinga | Västkustens pärla!

Du har säkert hört talas om ön tio sjömil utanför Göteborg, men kanske har du tyckt att det verkat för krångligt att ta sig dit på egen hand. Lugn, Magasin Mitt Fiske tipsar om allt från var du fiskar till hur du enklast tar dig till Vinga. Glöm inte att ta med dig familjen och en laddad picknickkorg! (mer…)

Stampe brinner för gäddfisket!

Stampe, eller Kristian Stam som han heter, är ett välkänt namn bland alla gäddfiskare. Betesbyggare av rang som slutade sälja beten. Idag knuten till Westin och inte minst Garmin. I skrivande stund har Stampe precis fångat den allra snyggaste gädda jag sett. En skönhet som fick vågen att visa 13,18 kg fördelat på 110 cm. (mer…)

Hög tid för sutarmete

Sutaren, eller skomakare och lindare som den även kallas, har det latinska namnet Tinca tinca. Den har röda ögon och färgen på kroppen kan vara allt från gulaktig till nästan svart beroende på levnadsmiljö. Christian Svensson som driver populära metebloggen Ensamvargens Fiske visar dig vägen till framgång i sutarefisket! (mer…)

Heta tips för abborrfisket!

Stekheta Linus Raners från lika heta Team Flytwest delar med sig av sina bästa tips för fisket efter abborre! Glöm inte att se filmen – här snackar vi tre dagars galet abborrfiske! (mer…)

Kanal MittFiske

Wiggle Tail

Cornelis Hollestein visar en Wiggle Tail!
overlay-imageWiggle Tail
overlay-imageGäddtandem
overlay-imageDen känslan...
Facebook IconYouTube IconTwitter IconFölj oss på Instagram!