Magazine Fly Only #1 2018 | Gratistidning om flugfiske!

Feed your passion! Späckat vårnummer av Magazine Fly Only med nyheter, mässvep, flugbindning och spännande personporträtt! ?? (mer…)

Magazine Fly Only #3 2017 | Gratistidning om flugfiske!

Hösten är här! Lax- och öringfisket är över men vi hinner kanske med lite mer harr i Norge eller några regnbågspass. I Fly Only #3 har vi lagt extra fokus på just regnbågen, älskad och hatad, men i god kondition är det en fantastisk fighter som är en fröjd att fiska! Vi har självklart även fyllt magasinet med nyheter, äventyr bland öringar och teknik. Varsågoda! ?? (mer…)

Nya gäddbeten – Del 2! ??

50 olika modeller & 97 olika färger. Vilka blir dina nya favoriter inför höstens gäddfiske?? (mer…)

Magazine Fly Only #2 2017 | Gratistidningen om flugfiske!

159 passionerade sidor med flugfiske, krönikor, flugbindning, heta pryltips och mycket mer! Helt gratis dessutom – varsågoda! (mer…)

Nya gäddbeten – Del 1

ONE BETESÖVERSIKT TO RULE THEM ALL! ??
50 olika modeller av heta nya gäddbeten – 97 olika färger. Vilka blir dina nya favoriter? (mer…)

Grym sugga på nya Faceit! 15,1 kg!

Vågen visade över magiska 15 kilo, närmare bestämt 15,1. Måttbandet visade 122 centimeter. Per Haggrens knäskålar spelade maracas som en slags salut till vännen Lars Hanssons klockrena håvning. Platsen var Sveriges största insjö – Vänern. En sjö vom verkligen är på väg att få sin välförtjänta renässans. Här simmar det massor av grov gädda. (mer…)

Magazine Fly Only #1 2017 | Gratistidningen om flugfiske

153 passionerade sidor med flugbindning, fiskereportage från Slovenien och gäddfiske på vanlig flugutrustning. Vi tittar närmare på kustlinor och tipsar inför havsöringssäsongen på Västkusten & bjuder på prylnyheter och annat smått och gott… Gratis förstås – varsågoda! ? (mer…)

Godis för vinterabborren

Sportfiskeföretaget Finlandia Uistin med sina varumärken Nils Master och Bete tillverkar även vertikalpirkar för vinterfisket. MMF tittar på 5 välgjorda modeller som är godis för abborren! ?? (mer…)

LAXCUP VÄTTERN | 25 år på trollingarenan

Laxcup Vättern med sina 25 år är en av Sveriges äldsta trollingtävlingar. Björn Blomqvist har varit på plats och bevakat alla Laxcup Vättern sedan starten 1991… Läs allt om tävlingen – inklusive utgången av 2016 års upplaga – i den här mycket intressanta artikeln om ett genuint stycke svensk sportfiskehistoria! ? (mer…)

NYA PRYLAR!

De senaste prylnyheterna inom fiskets underbara värld – håll tillgodo! (mer…)

CRAFT BEER – en hantverksrevolution! Av Daniel Bergman

Öl och flugfiske, har de något med varandra att göra? Inte nödvändigtvis. Ibland bör de inte ens ha med varandra att göra. Men för mig och garanterat många fler handlar flugfisket om en sorts livsnjutning, ett unnande att ha det riktigt jäkla gött och då ingår ofta bra käk och bra dryck i hela det paketet. Det blir en del av totalupplevelsen. (mer…)

Kustöring av Henrik Larsson

”Solen värmer i ansiktet, jag hör vatten som droppar och porlande rinner fram ur sprickor och över sten. Lukten av jord, hav, klippor och tång borrar sig in i näsan och fyller mig med ett stort välbehag.”

När man redan av de första raderna förstår att man kommer njuta av alla de följande sidorna i ett välskrivet fiskereportage – den känslan… (mer…)

245 cm hälleflundra på jigg | Se fajten på video!

Hur går det till att drilla, landa och återutsätta en hälleflundra på 245 cm och över 200 kilo?!? Tja, se själva… (mer…)

NYTT SVENSKT REKORD PÅ GÄDDA!

Det har stått sig ända sedan 1999, men nu i vår fick Sverige ett nytt rekord för spöfångad gädda. 21,07 kilo vägde den best som Fredrik Johansson från Enköping lyckades locka till hugg under en fisketur på Vättern. (mer…)

Statiskt bottenmete efter gädda

Statiskt bottenmete efter gädda är en metod som är både kul och effektiv!Hur gör man? Vad behöver man för utrustning? Vilka betesfiskar funkar? När passar metoden bäst? Allt detta och mycket mer berättar metesproffset Christian Svensson från Ensamvargens Fiske i senaste numret av MMF! (mer…)

Magazine Fly Only #1 – Premiär!

Läs premiärutgåvan av Magazine Fly Only med ”Äntligen kustöring” av Henrik Larsson, ”I huvudet på en fiskeguide” av Jerome Saunders, ”Skägget Bergman” – en intervju, artiklar av redaktör Cornelis Hollestein, senaste flugnytt, Björn Blomqvists ”Skater’s Waltz” & Daniel Bergmans läsvärda ”Öl – en hardcorerevolution”! (mer…)

Vårfräscha havsöringsbeten!

Magasin Mitt Fiske bjuder på 18 sidor med vårens hetaste havsöringsbeten – enjoy! (mer…)

Säg Berra, det räcker…

De som har minsta lilla hum om svensk sportfiskehistoria vet direkt att det är stockholmaren Bert “Berra” Mårdh som åsyftas. En herre som under fyra decennier rört om i de svenska fiskegrytorna med besked. Förutom som spöslitare av yppersta rang även som ytterst driftig redskapshandlare – läs andra delen här! (mer…)

Vinn biljetter till Sportfiskemässan!

Tävla med Magasin Mitt Fiske och vinn två biljetter till Sportfiskemässan i Stockholm 18-20 mars! (mer…)

Retur till Andörja!

Häng med på årets mest episka fiskeresa med Takida och Stiftelsen! Se vuxna män bli helt betagna, drilla sej och torsk så att armarna värker, njuta av en überfärsk sushibuffé och ha det riktigt jävla gött! 🙂 (mer…)

Kanal MittFiske

Wiggle Tail

Cornelis Hollestein visar en Wiggle Tail!
overlay-imageWiggle Tail
overlay-imageGäddtandem
overlay-imageDen känslan...
Facebook IconYouTube IconTwitter IconFölj oss på Instagram!